Voedingscoaching

Voedingscoaching

Met voedingscoaching geef ik je inzicht wat voor jou voldoende en goede voeding is. Geen dieet, wel het aanleren van een levensstijl waarbij je een leven lang gezond én lekker kunt eten. Een voedingsadvies is voor iedereen maatwerk, en hangt af van jouw eigen doelen. Bij de ene persoon is bijvoorbeeld radicale verandering nodig en bij de andere is het misschien verstandiger om stapje voor stapje aanpassingen te maken (en soms zijn kleine aanpassingen al voldoende), of kan bijvoorbeeld intermittent fasting (onderbroken vasten) een oplossing zijn. Intermittent fasting is in principe het verschuiven van het moment van eten, waardoor je een langere tijd nuchter bent. Dit heeft veel gezondheidsvoordelen zoals het afremmen van verouderingsprocessen en een betere vetverbranding.

Een pakket voedingscoaching is als volgt opgebouwd:
Tijdens de eerste afspraak van het voedingstraject, bespreken we gezamenlijk de door jou ingevulde vragenlijst en voedingsdagboeken. Aan de hand van jouw voedingsdagboek maak ik een analyse, waarin de zaken als koolhydraten, eiwitten, vetten, water, vitamines, mineralen en vezels aan bod komen. Tevens vindt er een uitgebreide lichaamsanalyse plaats waarbij o.a. jouw vetpercentage, spiermassa, visceraal vet (vet dat rond de organen en in de buik zit – het meest gevaarlijke vet) en jouw ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die je per etmaal in rust verbrandt) wordt gemeten. Dit geeft ons beiden een extra inzicht in jouw fysieke gezondheid. Vervolgens nemen we jouw persoonlijke voedingsadvies door, en is er voldoende ruimte voor jouw eigen vragen. Daarnaast geef ik je een bewegingsadvies, en zal ik je coachen.
Hierna volgen nog een aantal consulten waarbij we de resultaten meten en evalueren. Ik pas het voedingsplan (indien nodig) aan, en je krijgt aanvullende informatie over voeding om jouw kennis te toetsen of uit te breiden. Tijdens deze consulten doe ik wederom een uitgebreide lichaamsanalyse.

Mijn ervaring is dat de gecombineerde aanpak van coaching en lichaamsanalyse erg motiverend is en een verandering van het eetgedrag stimuleert. Tussen de consulten door kun je met mij per e-mail of WhatsApp contact opnemen voor eventuele vragen of adviezen.

Voedingscoaching HOME