Voedingscoaching

Voedingscoaching

Met voedingscoaching geef ik je inzicht wat voor jou voldoende en goede voeding is. Geen dieet, wel het aanleren van een levensstijl waarbij je een leven lang gezond én lekker kunt eten. Een voedingsadvies is voor iedereen maatwerk, en hangt af van jouw eigen doelen. Bovendien functioneert elk lichaam weer ietsje anders.

Een standaard pakket voedingscoaching (doorlooptijd 8 weken) is als volgt opgebouwd:

  • Een intakegesprek, waarbij we gezamenlijk de door jou ingevulde vragenlijst en jouw voedingsdagboek bespreken. Op basis daarvan stellen we jouw doelen vast, en bespreken we eventuele relevante informatie (bv. allergieën).
  • Tijdens het intakegesprek doe ik een uitgebreide lichaamsanalyse. Daarbij analyseer ik o.a. jouw vetpercentage, spiermassa, vochtpercentage, visceraal vet (vet dat rond de organen en in de buik zit – het meest gevaarlijke vet) en jouw ruststofwisseling (de hoeveelheid calorieën die je per etmaal in rust verbrandt). Dit geeft ons beiden inzicht in jouw fysieke gezondheid. De intake duurt circa 60 minuten.
  • Tijdens het eerste consult nemen wij jouw persoonlijke voedingsadvies door, en is er voldoende ruimte voor jouw eigen vragen. Aan de hand van jouw voedingsdagboek maak ik een analyse, waarin de zaken als koolhydraten, eiwitten, vetten, water, vitamines, mineralen en vezels aan bod komen. Tevens geef ik je een bewegingsadvies, en zal ik je coachen. Dit consult duurt circa 30 minuten.
  • Hierna volgen twee consulten (beiden circa 30 minuten lang) waarbij we de resultaten meten en evalueren. Ik pas het voedingsplan (indien nodig) aan, en je krijgt aanvullende informatie over voeding om jouw kennis te toetsen of uit te breiden. Tijdens deze consulten doe ik wederom een uitgebreide lichaamsanalyse.

Mijn ervaring is dat de gecombineerde aanpak van coaching en lichaamsanalyse erg motiverend is en een verandering van het eetgedrag stimuleert. Tussen de consulten door kun je met mij per e-mail contact opnemen voor eventuele vragen of adviezen.

Voedingscoaching HOME