Mental Coaching

Mental Coaching

Onder ideale omstandigheden zijn voedinginname, fysieke en mentale fitheid met elkaar in balans: je hebt gezonde eetgewoontes die bij jouw persoonlijke situatie passen, je bent fysiek fit, en je bent mentaal in balans. Als een van de drie verandert (om welke reden dan ook), dan veranderen de andere twee vaak mee. Dat werkt twee kanten uit, zowel in negatieve zin, als in positieve zin.

Het merendeel van alle gezondheidsproblemen heeft een mentale oorzaak. Het zijn de belemmerende overtuigingen, een gevoel van minderwaardigheid, of te weinig aandacht voor jouw eigen gevoel die de drijvende kracht kunnen zijn achter een ongezonde voedinginname en slechte conditie.

Grote en plotse veranderingen in de leefstijl maken het vaak moeilijk om een gezonde leefstijl vol te houden. Alleen maar ‘groenvoer’ of je helemaal suf sporten werkt niet als je dat niet gewend bent. Dat is voor een normaal mens niet vol te houden! Wat de meeste mensen dan ook doen is een vorm van symptoombestrijding en op voorhand al een kansloze missie. Het effect is dan ook doorgaans van korte duur. Zodra je terugvalt in jouw oude leefstijl/-patroon, dan komen de kilogrammen er weer bij (of meer zelfs) en verslechtert de conditie weer. Terug bij af…

Daarom is het zo ontzettend belangrijk om de oorzaak bij de bron aan te pakken. Ik begeleid je bij het vinden van die oorzaak – die vaak diepgeworteld zit in ons onderbewuste – welke de disbalans teweeg bracht, en help je met het nemen van die zogenaamde kleine ‘millimeterstapjes’ die ervoor zorgen dat je nieuwe gezonde(re) leefstijl natuurlijk aanvoelt, je daadwerkelijk anders gaat denken over jouw gezondheid, en je nieuwe leefstijl gemakkelijk vol te houden is voor de rest van je leven.

Ik ben zelf een gediplomeerde hNLP Master Practitioner coach, en weet uit eigen ervaring hoe belemmerende overtuigingen kunnen worden omgebogen naar stimulerende overtuigingen. Mental coaching maakt standaard onderdeel uit van mijn werkwijze wanneer je personal training en voedingscoaching tegelijkertijd volgt. Natuurlijk is het ook mogelijk om separate coaching sessies te volgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

IMG_0368 (1)