Ervaringen

“Met mijn nu 66 jaar, nog volop aan het werk, ontvang ik vaak het compliment dat ik “energiek” ben. Dan moeten we dat ook zo voelen en zo houden. Op een zeker moment gaat alles wat strammer en wordt bewegen toch anders, ach zal de leeftijd zijn, dacht ik dan. Maar als er in mijn omgeving mensen ziek worden, mede door hun leefstijl, wordt het tijd in actie te komen. Dus ben ik op zoek gegaan naar wat bij mij past, een personal trainer. Zo kwam ik terecht bij Sina. En daar heb ik geen moment spijt van, gedecideerd zegt ze precies wat wel en niet de bedoeling is. Zorgzaam en omdat zij elke oefening meedoet, wil en kan je ook echt volhouden. Opgeven is geen optie, en zo heb ik kunnen bereiken beter in mijn vel te zitten, anders en gezonder te eten, beter op gewicht. Ik ben zo gemotiveerd dat ik zelfstandig, op dezelfde locatie, doorga. Sina dank voor je professionaliteit.”
Marjan van de Ham (66), december 2018.

“Ralph en ik willen je nog ontzettend bedanken voor je coaching en begeleiding de afgelopen maanden. Je hebt met nieuwe inzichten en oefeningen een goede aanzet gemaakt voor ons naar een gezonder en sportiever leven. Je coacht op een respectvolle en prettige manier en kijkt goed naar het individu. Ook vonden wij de afwisseling in oefeningen erg fijn. Dankjewel en tot ziens, Groetjes Ralph Scaf en Janneke Simons.”
Ralph Scaf (37) en Janneke Simons, december 2018.

Groeikracht door spierkracht
Brigitte’s groeikracht

“Groeikracht door spierkracht. En daar bedoel ik niet alleen ‘echte’ spieren mee. De personal training van Sina heeft me ook mentale (spier)kracht gegeven. De begeleiding van Sina is uitmuntend. De lessen zijn zeer afwisselend, de gesprekken zijn prima en als iets niet kan (bijvoorbeeld vanwege een blessure) wordt de les aangepast op wat wel kan. Ik ben meer dan tevreden!”
Brigitte Frissen (44), relatiebeheerder, juni 2018.

“Na 2 jaar van minder sporten en bewegen in combinatie met een zittend beroep, merkte ik dat ik steeds minder gemotiveerd werd om weer te gaan sporten. Dat was voor mij reden genoeg om bij Sina een body-scan te doen en te zien waar ik stond. De resultaten waren allerminst positief te noemen en voor mij voldoende reden om mijn gezondheid onder begeleiding weer op een goed niveau te brengen.
Voor dit traject heeft Sina een persoonlijke voedingsadvies geschreven, waarbij het accent lag op het binnen krijgen van gezonde voeding (een juiste verhouding in de macro nutriënten) zonder dat de dagelijkse hoeveelheden minder werden. Sterker nog, de dagelijks geadviseerde maaltijden waren groter dan ik gewend was.

Colla Breuers
Colla Breuers

Gedurende het traject, waarbij de tijdsspanne niet vastgesteld werd, stond Sina altijd klaar voor raad en advies. Na 3 maanden waren de resultaten al verbluffend. Daar waar ik aanvankelijk neigde naar overgewicht, had ik nu de ideale ‘body composition’ bereikt. En dat door alleen maar gezonde voeding in combinatie met 1x per week doelgericht sporten.
Met trots laat ik mijn gegevens zien en kan ik alleen maar aangeven dat ik versteld sta dat dit in zo’n korte periode mogelijk is. Daarnaast geeft het lichamelijk en mentaal zo’n goede boost dat ik niet meer terug neig ik mijn oude eetpatroon.

Colla Breuers, mei 2018.

“Sina heeft een professionele en zelfverzekerde houding. Ze weet waar ze het over heeft en heeft me bewust kunnen maken met haar voedingsadviezen en gevarieerde training. Resultaat dat ik me beter in mijn lijf voel, mijn conditie verbeterd is en ga nu op “eigen houtje” verder. Ik heb deze coaching niet gezien als lijnen maar investeren in mijn eigen gezondheid voor nu en de toekomst. Deze missie is voor mij geslaagd!”
Anoniem, april 2018.

Angela Jansen
Angela Jansen

“Na mijn tweede zwangerschap dacht ik dat het mij zelf zou lukken om mijn extra kilo’s eraf te krijgen. Want ben nu eerlijk, we weten allemaal waar we dikker van worden en dan laten we dat gewoon. Mooi niet dus! Wat ik ook deed, ik viel niet af. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat sporten nog niet in mijn wekelijkse schema zat op dat moment, want wanneer moet ik dat nog doen?? En als de kinderen eindelijk verzorgd zijn in de avond dan ben ik al zo moe; was het tweede excuus. Het eten deed ik gezond en niet teveel. Ter compensatie schud ik me liever een glas (of fles) wijn in, want daar kan ik zo van genieten. En het leven moet wel leuk blijven, hoorde ik me nog zeggen…
Begin april heb ik contact met Sina gezocht. Ik was benieuwd wat zij mij kon vertellen wat ik zelf nog niet wist. Wat ik wel al wist werd op een andere manier uitgelegd waarom ik het wel of niet zou moeten doen. Met deze onderbouwing was ik gelijk een stap verder/bewuster. Uiteindelijk kan ik zeggen dat het allemaal een kwestie is van bewust kiezen én sporten! Maar zo gemakkelijk ging het natuurlijk niet. Om goed te starten heb ik twee keer een personal training van Sina gehad. Dit zodat ik erna thuis aan de slag kon met het schema wat ze voor mij had gemaakt. Mijn hele lichaam deed pijn van de spierpijn, maar wat een voldaan gevoel had ik erna. Deze thuistrainingen heb ik ongeveer 1 maand volgehouden, waarmee ik tot de conclusie kwam dat samen trainen beter werkt voor mij. Inmiddels was ik gemotiveerd genoeg geraakt om dit in mijn drukke schema in te passen en pakte een abonnement op de sportschool. Het sporten deed me zo goed dat ik me hierop al snel ging aanpassen. Ook wat betreft mijn ‘wijnverbruik’. Ik merkte dat dat juist hetgeen was wat me zo moe maakte.
Het voedingsschema wat ik had gekregen was verrassend anders. Dit is de grootste verandering geweest in het afgelopen half jaar. Ondanks dat ik dacht dat ik gezond at en dacht te weten wat ik moest laten. Ik at te weinig! Dit was het beste nieuws. Ook de recepten en voorbeelden die Sina mij aanreikte maakte het makkelijk om vol te houden. In het begin moest ik wennen aan al die voorbereidingen. Vooral als ik de hele dag van huis ben voor mijn werk. Ik eet 6 keer per dag en dat is best veel om mee te nemen en van te voren te bedenken. Maar ook hier word je slimmer/handiger in waardoor het nu vanzelfsprekend is en in mijn dagritme is opgenomen. Ik wil zelfs niet meer anders!
Het is nu eind september en ik ben 5 kilo aan vet kwijt!! Daar ben ik trots op, maar het meest blij ben ik met de verandering: Een fitter en gelukkiger persoon. Ik wil Sina op deze manier nogmaals bedanken voor haar duidelijke manier van coachen. Ze staat open voor mijn zwakke momenten of valkuilen, maar weet mij dan weer met de juiste tips te motiveren. Zonder haar kennis en manier van aanspreken was mij dit nooit gelukt. Het leven moet wel leuk blijven, maar dat een gezondere manier nog leuker is, is me nu wel duidelijk….
Groeten Angela Jansen.”

Angela Jansen (39), consulente metaal, oktober 2017.

Nicole Paffen
Nicole Paffen

“Al enkele jaren vermeed ik de spiegel zoveel mogelijk. Op de weegschaal stond ik al helemaal niet meer. Ik kreeg de knop maar niet omgezet, ook al wilde ik heel graag iets aan m’n gewicht doen. Ik kookte alleen maar met verse producten – zo goed als geen pakjes, zakjes of kant en klare sauzen. Dus qua voeding was ik best goed bezig. Sporten deed ik ook regelmatig. En toch… Als ik Sina zag sporten met een klant, wist ik dat ik dat ook zo graag wilde. Maar ik dacht ook dat ik dat nooit zou kunnen. Dan zou ik beslist weer last krijgen van mijn knieën of m’n schouder. Toch had ik een stok achter de deur nodig en ben samen met Sina gaan sporten en nog meer op m’n voeding gaan letten. Ik moest zelfs nog meer gaan eten… Mijn volle borden wekten argwaan bij het thuisfront. Dit kon toch niet het gewenste resultaat opleveren! Over de trainingen kan ik alleen maar positief zijn! Elke training was weer anders, uitdagend en afwisselend en iedere keer opnieuw was ik trots op mezelf dat het me  toch maar weer gelukt was. Sina hield rekening met eventuele eerdere blessures en paste, indien nodig, de training erop aan. Ik ben ontzettend blij dat ik met Sina ben gaan sporten. De kilo’s en de centimeters zijn eraf gevlogen. Vetpercentage gedaald en spiermassa gestegen! Dank je wel Sina voor de leuke trainingen! Ik heb heel veel van je geleerd.”
Nicole Paffen (51), mei 2017. 

Rob Bolk & Sina
Rob Bolk & Sina

“In 2015 besloot ik na een periode van afvallen (dat was nodig), dat ik wilde gaan hardlopen. Ik was het jaar ervoor van zo’n 100 kilo terug weten te komen op 85 kilo. Iets waar ik al heel blij mee was. Echter om met hardlopen een niveau hoger te komen wilde ik nog een 10 kilo kwijt. De schoonvader van Sina heeft haar bij me aanbevolen en ik heb me laten overtuigen. Na een introductie gesprek en wat metingen heeft Sina mij heel duidelijk geleerd hoe ik op een verantwoorde manier de laatste overtollige kilo’s kon kwijtraken en tegelijk voldoende voedingsstoffen kon binnenkrijgen om mijn trainingen goed uit te voeren. Na ongeveer 10 weken was ik al zo’n 7 kilo kwijt en m’n gewicht daalt nog steeds. Ook in de centimeters ben ik behoorlijk veel kwijt. Geen broek past me nog. Wat een luxe.

Ik kon altijd met vragen bij Sina terecht. Ik heb haar “gelukkig” niet nodig gehad want haar voedingsadviezen waren duidelijk en voor mij heel gemakkelijk aan te houden. Nooit een slecht gevoel erbij gehad. Ik kan Sina echt aanbevelen. Ze weet heel goed waar ze mee bezig is en weet ook hoe haar advies aan te passen aan intensieve sporters. Ideaal dus. Wil je beginnen met afvallen of de puntjes op de i zetten. Dan is Sina Pellegrom de persoon die je zoekt!”
Rob Bolk (35), begeleider gehandicaptenzorg, maart 2017.

Anil Verschooten: resultaten personal training.
Anil Verschooten: resultaten personal training.

“Voorlopig zit mijn laatste training met Sina er weer op. Ik kijk met veel plezier terug op een succesvol jaar trainen met deze topper! Begonnen met 3x in de week (12 weken), vervolgens 2x in de week (12 weken) en als laatste 1x in de week (12 weken). Het was vooral in het begin vaak zwaar, maar Sina heeft me daar deskundig doorheen getrokken. Ondanks dat ik tussendoor vaker met vakantie ben geweest en toch wel zo nu en dan ook een cheatmail heb genuttigd is het resultaat heel ver boven mijn verwachtingen. Ik dacht altijd; je lichaam moet ervoor gebouwd zijn om getraind uit te kunnen zien. Dat is niet voor iedereen weg gelegd. Sina heeft mij het tegendeel bewezen. Met goed trainen in combinatie met de juiste voeding kunnen echt hele goede resultaten worden behaald! Zie de afbeelding voor het resultaat.
Door het resultaat ben ik zo enthousiast geworden dat ik voor de zomer een nieuw doel voor haar heb. Een six-pack! Vrienden van mij zeggen dat dat toch niet haalbaar is. Ik weet zeker dat ik het tegendeel kan bewijzen!
Sina see you soon!”
Anil Verschooten (34), technical consultant/product manager, februari 2017.

“Een leerzame periode! Diverse jaren geleden had ik een boek gekocht van een bekende gewichtsconsulente en volgde haar instructies uit het boek. Mijn doelstelling was gewichtsafname hetgeen ook redelijk lukte alleen ben ik op een bepaald moment gestopt omdat ik niet meer op de juiste plaats afviel. Mijn gezicht werd wel erg smal…….terwijl de ‘zwembandjes’ niet verdwenen. De gewichtsconsulente bereikt een heel groot publiek en kan voor sommigen goed werken maar achteraf gezien had ik op zoek moeten gaan naar een persoonlijk advies. Eind 2016 kwam ik bij Sina terecht en startte ik bij haar met een voedings- en beweging/sporttraject onder haar persoonlijke begeleiding. Bij de gewichtsconsulente kon ik de voortgang alleen maar meten aan de hand van het

Robert Bormans & Sina
Robert Bormans & Sina

gewicht (BMI). Heel in het begin startte ik met deze gedachte ook bij Sina maar zij leerde mij al vrij snel dat BMI een onderdeel van meerdere facetten is. Onderdelen als bodyfat, spiermassa, visceraal vetniveau en buikomvang zijn facetten waarop je je eerst focust, de BMI speelt later een rol. Dit moest ik even leren en de BMI ‘los’ laten. Wat zijn dan de overeenkomsten en verschillen tussen de gewichtsconsulente en Sina?!
Qua beweging meldt de gewichtsconsulente dat afvallen een combinatie is van voedsel en beweging, de voeding gaat echter alleen over de dagelijkse kcal die je inneemt maar die je ook weer verliest door beweging. Dit lijkt ook bij Sina de gedachte te zijn alleen maar is echter een geheel andere filosofie. Door de juiste trainingen te doen ga je spiermassa opbouwen en doe je ook door je voedingspatroon hiervoor in te richten. Hiervoor kijkt Sina naar je reguliere dagelijkse intake aan voeding en vocht en komt met een voedingsplan. Ook hier zie je een verschil met de gewichtsconsulente die per dag voorschrijft wat én hoeveel je eet. Sina geeft voldoende voorbeelden in het voedingsplan waar je zelf mee aan de slag gaat. In de persoonlijke 1:1 trainingen leerde ik om alle spiergroepen (sommige leken wel nieuw voor me!) te trainen. Hierbij heb ik de nodige oefeningen uitgevoerd die ik nu thuis ook kan toepassen. Meer spieren verbranden meer vetten en koolhydraten en uiteindelijk zal mijn spiermassa naderhand steeds meer gaan verbranden waardoor de BMI ook de gewenste resultaten gaan geven. Het is een leuke gewaarwording dat je maar een paar kilo bent afgevallen terwijl de buikomtrek 4 cm afnam. Dit beleef ik dagelijks terug in de 2 opgeschoven gaatjes van mijn broekriem! Ik heb het traject (3 maanden) met Sina nu afgerond en heb de nodige bagage meegekregen waarmee ik zelfstandig verder kan want ik ben er nog niet. De 2 metingen na de nulmeting op de waarden bodyfat, spiermassa, visceraal vetniveau, buikomvang en BMI, gaven op alle onderdelen positieve resultaten. Ik maak nu mijn eigen trainingsschema, waarbij spinnen, fietsen en mountainbiken (mijn ‘ding’), een onderdeel van zijn en gecombineerd worden met fitnesstrainingen om zodoende alle spiergroepen verder te versterken. Het was een heel leuk maar vooral leerzame periode deze 3 maanden die ik eenieder kan aanraden. Maar de eerste stap begint natuurlijk bij jezelf waarbij je ook de nodige discipline dient op te brengen. Succes!”
Robert Bormans (51), teammanager, januari 2017.

“Op 26 oktober jl. mijn eerste personal training gehad en een voedingsadvies van Sina. Vandaag de laatste training van dit personal training pakket. Dankzij de prettige, afwisselende, deskundige en ook zeer pittige trainingen een fijne kennismaking met alle (on)mogelijke trainingsoefeningen. Een goede basis om ook zelf verder te kunnen met trainen. Vanaf nu 12 weken één keer per week personal training eraan vast geplakt en zelf nog 2x per week trainen en met plezier nog meer resultaat halen. Dank zo ver Sina, we gaan nog even door! 💪🏻😅”
Bart Bartholomeus (46), facility/inkoop medewerker, januari 2017.

“Na een periode darmproblemen gehad te hebben, besloot ik contact op  te nemen met een voedingscoach. Deze gaf mij een schema en ik at precies wat daar op stond. In het begin voelde het goed, ik kreeg meer energie en viel super veel af, terwijl dat toen eigenlijk niet nodig was. Dit sloeg uiteindelijk om in geobsedeerd bezig zijn met eten en gewicht en later kreeg ik last van vreetbuien. Na een aantal maanden, doodongelukkig en heel wat kilo’s zwaarder, besloot ik dat het  zo niet meer langer kon. Ik ben opzoek gegaan naar een andere coach en zo kwam ik bij Sina terecht. Wat mij met name aansprak is dat zij ook mental coach is. Sina bekeek mijn eetschema’s en kwam tot de conclusie dat ik veel en veel te weinig at, waardoor mijn lichaam ging verlangen naar koolhydraten en ik zo mijn vreetbuien kreeg.  Sina heeft een nieuw plan gemaakt. Dit  was super makkelijk te volgen. Mijn altijd aanwezige hongergevoel en vreetbuien verdwenen.  We spraken momenten af om bij elkaar te komen en te wegen en verder kon ik haar altijd mailen wanneer ik wat wilde vragen of het moeilijk had. Na een aantal weken voelt dit als een echte levensstijl  en kan ik oprecht zeggen dat  ik weer een gezonde kijk op voeding heb.
Sina bedankt voor alles, zonder jou was dit niet gelukt.”
Anoniem (22), fysiotherapeut, december 2016.

“Na een operatie waar ik zes weken lang van moest revalideren, wilde ik snel – maar zonder te forceren – mijn conditie weer op peil krijgen. Met hulp van personal trainer Sina is dat in zes weken tijd goed gelukt. Omdat ik in het begin van het traject weinig kracht en conditie had, heeft ze de spieren prima en snel aan het werk gezet. Sina weet je elke les opnieuw te verrassen met variaties op oefeningen die telkens weer andere spiergroepen activeren. Zo heb ik kennisgemaakt met boksen. Wat is dat leuk (maar pittig!) en zeer effectief. Hoe beter het gaat, hoe meer ze je weet uit te dagen en je de grens laat opzoeken van je spierkracht/uithoudingsvermogen. Oefeningen worden helder en goed opgebouwd en uitgelegd. Een prima ervaring die ik iedereen kan aanraden.”
Kim Noach (40), oktober 2016.

Viona Vaessen
Viona ‘voor’
Viona Vaessen
Viona ‘na’

“Al zolang ik mij kan herinneren, ben ik in strijd met ‘de kilo’s’. Er zal geen enkel dieët zijn waar ik nog niet van heb gehoord en er zijn er weinigen die ik niet heb geprobeerd. Ik ben dan ook veel, heel veel kilo’s kwijt geraakt op verschillende manieren. Het lukte me zelfs om een periode op gewicht te blijven, maar hierdoor was ik wel obsessief bezig met voeding en sport. Tijdens mijn zwangerschap kwam ik veel kilo’s aan. In augustus 2015 mocht ik mijzelf mama noemen van een prachtige dochter. Ik was echter, voor mijn gevoel, qua gewicht weer terug bij af. Het lukte me ook niet om weer te gaan diëten. Ik was het moe. Na alle diëten dacht ik dat ik een gezonde levensstijl had. Ik sportte ook regelmatig, toch lukte het niet om mijn kilo’s kwijt te raken. Ik realiseerde me met de tijd dat het niet zozeer de kilo’s waren waar ik mee zat, het was mijn manier van denken die in de weg stond. Het roer moest om! Dat was duidelijk. Ik wilde een goed voorbeeld zijn voor mijn kleine meid. Geen onzekere mama, die teveel met haar gewicht bezig is. Op internet ging ik op zoek naar een mental coach en kwam ik op de site van Sina terecht. Ik besloot haar te mailen, en na een kennismakingsgesprek was ik ervan overtuigd dat Sina mij kon helpen. Sina heeft mij inzicht en advies gegeven in mijn levensstijl, zowel op het gebied van voeding als sport. Daarnaast heeft Sina mij de steun gegeven die ik nodig had, maar ook spierpijn bezorgd! Ik heb vanaf dag één niet het idee gehad dat ik een dieet volgde, nee ik heb mijn levensstijl veranderd. Sina heeft mij naast de voeding ook doen inzien wat een goede manier van sporten is. Ik ben in drie maanden tijd, vele kilo’s en centimeters kwijt geraakt. Veel belangrijker nog, mijn vetmassa is gedaald en mijn spiermassa is gestegen. Naast het fysieke stuk, heeft Sina mij psychisch enorm geholpen. Ik voel me een ander mens. Na de 12 weken intensief met Sina te hebben gewerkt, moet ik het zelf gaan doen. Ik ga de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Maar wat zal ik onze trainingen missen!
Voor nu zeg ik tot ziens Sina. Bedankt voor je wijsheid en je steun.
Bedankt voor dit nieuwe begin.
Je bent een topper!!!
Veel liefs Viona”
Viona Vaessen (30), pedagogisch hulpverlener, oktober 2016.

“Niet sporten, onregelmatig en vaak ongezond eten en je hebt alle ingrediënten voor overgewicht. Begin dit jaar besloot ik dat de knop om moest en nam ik contact op met Sina, die voeding en sport combineert om te werken aan een gezondere leefstijl. Na de intake besloten we te gaan voor 1 keer per week sporten onder begeleiding van Sina en een persoonlijk voedingsplan. Een wereld is voor me open gegaan sindsdien! Geen dieet dat je toch niet kunt volhouden, maar bewust letten op je voeding en bouwen aan je conditie. Het lijkt simpel, maar voor mij een opgave van formaat. Op de weg om mijn doel te bereiken waren en zijn er duizenden excuses om toch weer in het oude patroon terug te vallen zoals een drukke agenda, feestje, etc. , maar Sina heeft mij bij een verandering teweeg gebracht die te maken heeft met bewustwording! Ik let op de samenstelling van producten, waarbij ik soms schrik van de hoeveelheid toegevoegde suikers en zout, en ik neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift. Tijdens het sporten word ik permanent uitgedaagd mijn grenzen op te zoeken en te verleggen, met Sina steeds als onvoorwaardelijke steun op de achtergrond! Na 12 weken, kilo’s lichter en een veel betere conditie heb ik besloten er nog 12 weken aan toe te voegen, want ik ben op de goede weg, maar ik heb de stok achter de deur toch nog nodig. Mijn omgeving reageert positief, maar ook met verbazing. Nog nooit was ik zo bewust bezig met voeding en beweging.”
Marion Leurs (54), burgemeester Gemeente Stein, 27 augustus 2016.

“Na 12 weken personal training op vrijdagochtend om 8 uur onder begeleiding van Sina heb ik een mooi resultaat bereikt.
Gewicht naar beneden, Bodyfat omlaag, Spiermassa gestegen en vooral buikomvang 13 cm minder dan aan de start van de begeleiding.
Heb elke training met een brede grijns afgelegd, weliswaar hijgend en kreunend, maar wel met vooral luisterend oor naar adviezen en aanmoedigingen.
Elke les was anders, wat het juist zo leuk en afwisselend maakte.
Het belangrijkste wat ik hieraan heb overgehouden: plezier in sporten!!! En dat op mijn 54e….
Merk, dat 3x in de week sporten fittness of BBB training of Zumba van mij een blijer mens maakt (en ik was al een blij mens!)
Heerlijk om zo in balans te blijven samen met de voedingsadviezen.
Sina, dankjewel voor je stimulerende en motiverende woorden en tot ziens!”
Jane (54), 22 juli 2016.

“Vasthoudend vooruit. Eind 2015 kwam ik mezelf tegen. Mijn astma speelde steeds meer op waardoor mijn longfunctie wegzakte en dit werd soms nog verergerd door de negatieve stress die mijn vak (reclame en communicatie) bij tijd en wijlen ook met zich meebrengt. Ik liep nog nauwelijks door weinig beenkracht, had overgewicht en heel eerlijk – ik was eigenlijk ook niet meer echt aardig voor mezelf en anderen. Het roer moest om en ik vond dat het tijd was om voor mezelf te doen wat ik ook voor mijn klanten altijd doe: vernieuwen. Maar ja, hoe ga ik dat aanpakken, vroeg ik me af? Als je wilt veranderen, dan moet je niet aan de takken trekken maar de wortels water geven. Met gezonder leven is dat net zo. Ik toog naar Gitek sporthal, geen idee wat ik daar dan zocht dus zei ik eerlijk tegen de receptioniste achter de balie: “ik ben een echte stijve hark, denk je dat er iemand is die mij kan helpen”. Ze antwoordde “Personal Trainer Sina” en met haar visitekaartje in de hand ging ik naar huis om een afspraak te maken. Ik heb net de eerste periode van 2x per week sporten gedurende 3 maanden afgerond en ervaar de aanpak van Sina als zeer succesvol omdat ze multidisciplinair werkt: gezondheid door bewegen, door voedingsadvies en door mentale uitdaging doordat ze me steeds mijn eigen grenzen laat opzoeken. Er zijn zo’n vier momenten geweest dat ik in deze drie maanden na een uurtje sporten thuis het bed in ben gedoken omdat ik gewoon moe was en tegelijkertijd voelde dit helemaal niet vervelend want ik ging merkbaar vooruit! Ik ben oprecht blij dat ik mij al na drie maanden veel fitter en gezonder voel en ook echt ben! Ik heb mijn eerste doelen bereikt én bovendien gebruik ik minder medicijnen. Ik ervaar het Sina uur echt als een cadeautje voor mezelf. Ook omdat zij er altijd in slaagt elke les gevarieerd in te steken en leuk te maken. Ik blijf dus ook gewoon met Sina op de ingezette weg doorgaan. Ik kan nóg veel verder komen dan waar ik nu sta en ik ga er voor want ik ben het waard! Met Sina heb ik een gedisciplineerde coach die me de weg wijst en ook op me let. Ik vertrouw haar vakkennis en heb respect voor de manier waarop ze met mij als haar klant om gaat.”
Renata Chiaradia (54), directeur en eigenaar communicatiebureau C-community, 8 mei 2016.

“De ervaringen van de anderen lezend, zijn er heel veel tekenen van herkenning. Een periodiek medisch onderzoek (PMO), geïnitieerd door mijn werkgever, welke aantoonde dat verschillende signalen op rood of bijna-rood stonden. Een vrij sportieve levensstijl gecombineerd met een Bourgondische instelling. Het langzaam, jaar na jaar, de wijzer van de weegschaal iets verder zien opkruipen. En het besef dat gezondheid toch het allerbelangrijkste is.
Een goed voornemen rond de jaarwisseling 2015-2016 was het laatste zetje. Maar wetend dat ik een stok achter de deur nodig had, heb ik contact gezocht met Sina. Geen dieet maar een voedingsadvies in combinatie met een personal coachingtraject heeft zijn doel niet gemist. Na een eerste begeleide sessie van 3 maanden van hard werken, letten op het eten, maar zeker ook veel plezier tijdens het sporten zijn alle gestelde doelen bereikt. Ik ben uit de “gevarenzone”…
Ook vanwege het feit dat de trainingen bij Sina naast zwaar en gedisciplineerd ook gewoon leuk zijn, heb ik besloten om er een tweede sessie van 3 maanden aan vast te plakken. Met de volle overtuiging dat ik de bijgestelde doelen ook nu weer ga halen.”
Olaf Durlinger (55), senior adviseur, 26 maart 2016.

“Na mijn tweede zwangerschap was het echt tijd om eens goed aan de slag te gaan met mijn gewicht. Gesport heb ik altijd veel, maar lijnen is niet mijn ding. Aangezien voeding een veel groter aandeel heeft dan beweging heb ik toch een afspraak met Sina gepland. Resultaat was een super advies, rekening houdend met de borstvoeding, waarbij de kilo’s eraf vlogen. Ik heb veel geleerd over eten en hoe ik dat de rest van mijn leven gezonder kan doen. Ik smul nog steeds en heb nooit honger. Na 4 maanden begeleiding van Sina ben ik lichter dan voor mijn eerste zwangerschap, mijn vetpercentage blijft dalen en omdat ik sport stijgt mijn spiermassa. Ik ben erg blij dat ik dit gedaan heb, hier heb ik voor altijd profijt van. Ik kan het iedereen aanbevelen. Op naar een gezonder leven. Sina, dankjewel!”
Laura Spauwen (33), beleidsmedewerker GGD, 30 maart 2016.

Voedingscoaching
Voedingscoaching met webdesigner Roy

“Op 1 september heb ik contact gehad met Sina Pellegrom, tevens mijn bootcamp instructrice, inzake mijn hulpvraag over mijn eetpatroon en indirect ook mijn psyche. Na een goed en duidelijk intakegesprek heb ik besloten gebruik te maken van de diensten van Sina Pellegrom. Ik ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Na het invullen van diverse formulieren en een voedingsdagboek kwam ik – niet tot mijn verbazing overigens – er achter dat mijn voedingspatroon slecht was en dus beter kon.
Door het enthousiasme van Sina raakte ik erg gemotiveerd om mijn doel te behalen, met name mijn gewenst gewicht bereiken, maar bovenal een gezonder eetpatroon. We hebben de afgelopen maanden buiten de sessies om over en weer contact gehad over producten die ik wel of niet kon gebruiken. Een antwoord volgde vrijwel direct.
Op 21 september heb ik mijn eerste meting gehad. Mijn gewicht was 96,7 kg, BMI 28,9 en buikomvang 110 cm en een visceraal vetniveau van 13. Nu, 3 meetmomenten verder, heb ik grote sprongen gemaakt. Mijn gewicht is afgenomen met 4,1 kg naar 92,6, mijn BMI is naar 27,9, buikomvang naar 103 cm en visceraal vetniveau naar 11. Ik ben ontzettend blij met de resultaten en dankzij Sina bereik ik mijn doel sneller dan verwacht (voorjaar 2016). Een toffe en behulpzame dame die betrokkenheid erg hoog in het vaandel heeft staan. DANK!”

Roy van Kan (43), webdesigner, 26 november 2015.

 

“Sporten is voor mij nooit een probleem geweest en doe ik altijd al graag en regelmatig. Daarnaast houd ik (helaas) van lekker eten, wat in mijn geval ongezond eten betekent. Om toch mijn gewenste resultaat te bereiken realiseerde ik me dat ik veel meer op mijn voeding moest letten. Hiervoor had ik goede begeleiding nodig. In de periode van voedingsbegeleiding bij Sina heb ik een goed inzicht gekregen in mijn lichaamssamenstelling en de voeding die ik zou moeten binnen krijgen om mijn gewenste resultaat te behalen. Sina heeft mij gegeven wat ik hoofdzakelijk nodig had: concrete voorbeelden van hoe een dag qua voeding voor mij moet uitzien. Het is ook erg fijn dat het niet voelde als een streng dieet, maar meer een gezonde aanpassing in mijn eetpatroon aangepast naar mijn doelen en mijn persoonlijke voorkeur aan voeding. Momenteel is mijn eetpatroon een stuk gezonder en dit is ook goed vol te houden. Ik kom steeds dichter bij mijn gewenste resultaat door een combinatie van goede voeding en sporten.”

Marvin Olfen (25), marketeer, 10 november 2015.

“In juni 2013 ben ik gaan fitnessen bij Gitek. Elders was ik gestart met een totaal programma om mijn overgewicht aan te pakken. 3x Per week sporten, waarvan 1x fitness en inmiddels 2x per week hardlopen. Sina had voor mij een schema gemaakt om op een verantwoorde manier te sporten. En dat was pittig. Het schema werd regelmatig bijgesteld. In juni 2014 was ik 12 kg lichter en best tevreden. Na een tijdje merkte ik dat het goede eetpatroon wat ik had aangeleerd ging verslappen met als gevolg dat er weer 4 kg bij waren gekomen. Inmiddels wist ik dat Sina ook voedingsdeskundige was en heb ik haar in augustus 2015 gevraagd om mij te begeleiden de extra kilo’s weer kwijt te raken. Na een vragenlijst te hebben ingevuld over voeding ed., bleek dat ik bepaalde voedingsstoffen te weinig binnen kreeg. Een persoonlijk afgestemd voedingsadvies volgde. En de fitness werd (weer) intensiever. Na 3 maanden ben ik weer terug. En gemotiveerd om door te gaan tot een gezond gewicht. Ik ben elders de begeleiding gaan zoeken maar heb het dichtbij huis gevonden. Sina bedankt. Jij bent “mijn stok achter de deur”.”
Antoinette (54), pedagogisch medewerkster, 9 november 2015.

“Sinds een aantal jaren heb ik last van reumatische klachten. Mijn gewicht is altijd al te hoog geweest en als logisch denkende vrouw dacht ik dan: kom op je moet gaan sporten, je moet gaan ‘lijnen’. Eerst op eigen houtje met als gevolg het jojo-effect, wat veel mensen zullen herkennen en keer op keer blessures. Báálen… Dus, wat nu? Personal trainer? Maar dat is toch alleen voor de bekende mensen van de TV? NIET DUS. Via internet gezocht en ik kwam bij Sina uit. Ook nog voedingsdeskundige… Nou, dat is dan twee vliegen in een klap. Dus een afspraak gemaakt. Ik kon al snel terecht en het klikte meteen. Afgesproken om én voeding én training samen te doen. SUPER… Sina denkt echt mee over de training die ik aan kan vanwege lichamelijke klachten. De trainingen zijn zwaar maar ook heel leuk. Sina weet je op een hele fijne manier goed te motiveren. Nu na 4 maanden ben ik goed op gang en heb een goede basis gelegd zowel qua voeding als training. Heb je een vraag over je voeding of training? Geen probleem, laat het Sina weten en je krijgt diezelfde dag nog een antwoord. Je kunt goed zien dat dit voor Sina niet alleen haar werk is maar vooral haar passie!!! DANK JE WEL Sina, ik ben blij dat ik jou heb leren kennen zowel als coach als als mens.”
Mathilde Vaessen (60), 10 oktober 2015.

“Na de eerste ontmoeting met Sina wist ik dat ik bij de juiste persoon terecht was gekomen om mij te helpen om mijn ‘doelen’ te behalen. Ik, vrouw van 48, liep tegen overgewicht aan, had last van pijntjes, was niet zo fit en had ook, heel vervelend, last van concentratieproblemen. Kortom, ik wilde graag afvallen, mijn lichaam sterker en strakker maken, en me beter in mijn vel voelen.
Sina veroordeelt je niet en zet zich vanaf dag één voor de volle 100% in om je te helpen. Ze heeft veel verstand van de juiste voeding en weet na wat aftasten welke oefeningen voor jou het beste werken om resultaat te boeken. Wat de voeding betreft had ik zelf wel dingen gelezen en gezien op TV maar wist niet hoe ik er aan moest beginnen. Sina heeft het voor mij op een rij gezet zodat ik het ook daadwerkelijk in mijn leven kon inpassen. Bij de trainingen heeft Sina beter in de gaten dan jij zelf hoever je kunt gaan en laat je dat ook zien en voelen. Ze laat je flink zweten maar daarna ga je toch met een trots gevoel de deur uit en bedenkt dat je het allemaal toch maar voor elkaar hebt gekregen met jouw eigen lichaam.
Na 12 trainingen en een goed resultaat op alle ’aandachtspunten’ punten besef ik mij dat ik het uiteindelijk zelf voor elkaar gekregen heb, maar wel onder Sina’s zeer stimulerende begeleiding. Zo stimulerend dat het me de energie geeft om er zelf mee door te gaan en me voortaan gezond en sterk te voelen.”

Natacha (48), tandartsassistente, 10 oktober 2015.

“Na jarenlang intensief gesport te hebben was ik mijn drive om te sporten volledig kwijt. Ik voelde me daardoor futloos en niet lekker in mijn lijf. Na het trainen met Sina heb ik mijn conditie, energie en nog belangrijker mijn drive om te sporten terug.
Sina motiveert je tot het uiterste maar houdt hierbij rekening met jou als mens!! Ze is een hele prettige trainer met een persoonlijke benadering zodat je naast uitgedaagd te worden je ook op je gemak voelt.”

Maartje Laumen (31), logopediste & afasie therapeut, 14 september 2015.

“Ik ben bij Sina terechtgekomen via het sporten. Begin 2015 zijn wij samen, mijn partner en ik bij Gitek met sporten begonnen. Daar maakte ik kennis met Sina. Mijn cholesterolwaardes waren al een paar jaar te hoog, ik heb verschillende dieëten gevolgd om dit omlaag te krijgen maar zonder resultaat. Daar hoorde ik dat Sina ook voedingsadviezen geeft voor te hoge cholesterolwaardes. Ik heb mij bij haar aangemeld, en met haar voedingsadviezen en goede begeleiding zijn mijn cholesterolwaardes gezakt. Bovendien is mijn gewicht gedaald, mijn spiermassa gegroeid en heb ik weer meer taille. Uiteraard ga ik door met de adviezen van Sina en ook met geregeld te sporten. Ik voel mij er beter door.”
Janni (61), verpleegkundige & administratief medewerker, 25 augustus 2015.

“Omdat ik effectiever wilde sporten met meer resultaat met verschillende spiergroepen heb ik Sina om advies gevraagd. Waarom Sina? Omdat ze heel kundig overkwam bij de uitleg van de uitvoering van verschillende oefeningen bij Gitek Sport. Aantal uren? Omdat ik, én een abonnement bij Gitek Sport én dan ook nog een personal training een duur kostenplaatje vond, zijn we overeengekomen om eerst een uur te coachen. Ik ben in totaal twee uur gecoacht door Sina om daarna zelfstandig verder te kunnen. Na 3 weken was er al resultaat te zien en hiermee ook weer een uitdaging om door te gaan met het trainen met gewichten. Sina is gedreven en probeert je zo te stimuleren dat je tot het uiterste gaat en dus snel goed resultaat boekt. Daarnaast kan ze goed tekst en uitleg geven over waarom een oefening op een bepaalde manier uitgevoerd moet worden.”
Marjo (52), docente, 13 juli 2015.

“Nu, bijna een maand na de laatste training met Sina, sport ik nog even intensief en met veel plezier! Sina heeft me geholpen een stukje schaamte te overwinnen en het plezier in bewegen terug te vinden. Ook heb ik veel inzicht gekregen in voeding, wat ‘t makkelijker maakt de juiste keuzes te maken…
Sina heeft me niet alleen fysiek gesteund, maar ook mentaal is ze een sterke coach. Ik had last van schaamte omdat ik veel zweet tijdens het sporten. Sina tackelde dit probleem met veel enthousiasme en met succes!
De trainingen zijn zwaar, maar zeer bevredigend. Ook was haar uitgebreide kennis van anatomie een waardevolle toevoeging tijdens onze trainingen omdat ik ernstige rugklachten had. Deze zijn mede dankzij Sina’s uitzonderlijk professionele advies, helemaal verdwenen…
Voor mij waren de trainingen met Sina het begin naar een gezonder leven. Nu kan ik ook zonder haar hulp met plezier sporten en de juiste beslissingen nemen wat betreft voeding, iets wat me niet lukte voordat ik besloot dit avontuur met haar aan te gaan. De beste beslissing ever! Thnx Sina.
P.s. naast haar professionalisme is Sina een bijzonder leuk mens, er is altijd (gepaste) ruimte om tijdens de training een lolletje en een pleziertje te beleven. Een toegevoegde waarde voor mij was zeer zeker het persoonlijke aspect!”
Phyllis Heutz (27), freelance maatschappelijk werkster, 17 juni 2015.

Personal Training
Personal Training met Politie agent Sacha

“Op 15 juni 2015 mijn laatste weegmoment gehad bij voedingsdeskundige Sina Pellegrom. Na twee maanden onder Sina’s bevlogen begeleiding, betreffende voeding en trainingsschema’s is het eindresultaat schokkend maar dan wel in positieve zin. Ik ben menige kilo’s lichter en in buikomtrek ben ik toch wat centimeters kwijt geraakt. Ik ben dus een hoop van mij zelf kwijt geraakt en allemaal dankzij Sina. Geen vraag is haar te veel en haar begeleiding is duidelijk en soms streng maar dan wel met een knipoog. Trainingsoefeningen zijn wel hard, bij sommige oefeningen was het bloed zweet en tranen, maar het resultaat is er wel naar. Sina super bedankt voor je begeleiding en je open en eerlijkheid naar mij toe. Ik hoop dat je nog veel klanten mag ontvangen en dat zij het zelfde resultaat gaan behalen wat ik nu behaald heb. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat je mij een beter inzicht hebt gegeven in voeding en alles wat er bij hoort. Bij het intake gesprek wilde jij over het nuttigen van alcohol beginnen maar daar was al geen discussieruimte mijnerzijds en toch heb je mij aan het denken gezet en dankzij jouw methodiek heb ik dit geweldige resultaat bereikt. Sina bedankt.”
Sacha Franssen (43), politie agent, 15 juni 2015.

“Sina geeft uitermate goede strakke training, wijkt niet af van doelstelling. Je krijgt geen tijd om excuus te zoeken voor je zwakheid en het niet kunnen. Sina laat je zien en voelen dat je net dat extra doet om je doel te bereiken, waardoor je achteraf tevreden en trots op jezelf bent.”
Jan Peeters (65), fysiotherapeut, 25 mei 2015.

“Met de vraag “hoe kom ik van het opgeblazen gevoel af?”, wat volgens mij vanaf dat ik in de overgang ben alleen maar is toegenomen, ben ik naar Sina gegaan. Nadat ik mijn dagoverzicht van 3 dagen eten had ingeleverd, was het haar al snel duidelijk waar het aan lag. Door de verhoudingen van wat ik eet iets aan te passen was ik binnen een paar weken het opgeblazen gevoel kwijt. Ik voel me nu veel fitter en heb veel meer energie.”
Marleen (55), 28 maart 2015.

“Al een tijdje was ik bezig met sporten en een bewustere levensstijl. Ik wilde graag een paar kilo afvallen maar het lukte me niet echt. Sina heeft me geweldig op weg geholpen. Met een voedingsadvies en een trainingsschema ben ik aan de slag gegaan. Na 2 maanden was ik 2,6 kilo vet kwijt en 3,5 cm buikomvang. Het is voor mij een nieuwe levenswijze die heel goed vol te houden is. Bedankt!”
Carolien Cordewener (35), 20 maart 2015.

“Door Sina’s persoonlijke begeleiding ben ik al 13 kg afgevallen en is mijn buikomvang 8 cm geslonken. Daarbij is mijn conditie merkbaar verbeterd, en heb ik zelfs meer en vaker in plaats van minder moeten eten. Ik voel me weer 18 jaren jong. Deze stijl van sporten en eten is een blijvertje!”
Raphuel (39), 5 oktober 2014.

“Om de 3 jaar een (verplichte) controle bij de huisarts op verzoek van de bedrijfsverzekering. Mede ook omdat bij de vorige controle mijn cholesterol een waarde had van 6.5, te hoog. Nu bleek mijn cholesterol een waarde te hebben van 7.9, nog hoger. Advies: pillen slikken. 
Liever niet, dacht ik. Maar hoe krijg ik mijn cholesterol omlaag zonder pillen te slikken? Het antwoord had Sina, voedingsdeskundige en werkzaam bij Gitek Sport. Tussen haar 1e consult en haar 2e consult heb ik me gedurende 5 weken gehouden aan haar voedings- en beweegadviezen. Het resultaat mag er zijn, mijn cholesterol heeft nu een waarde van 4,7 en mijn cholesterolratio een waarde van 3,5, gezonde waardes dus. Ik eet en drink nu meer en toch heb ik ook nog 1,5 kg gewicht verloren, waarvan 1,2 kg vet. Ik voel me weer fit. Sina bedankt.”
Peter (58), 18 december 2014.

 

 

 

• Sina Pellegrom is gevestigd in Nuth (Zuid-Limburg) op de grens van het Heuvelland en Parkstad • Nuth is snel bereikbaar vanuit de omliggende woonkernen, o.a. Schinnen, Brunssum, Hoensbroek, Heerlerheide, Heerlen, Voerendaal, Klimmen, Valkenburg aan de Geul, Meerssen, Beek, Stein, Geleen, en Spaubeek •